Vakantie

3 tips om verveling in de vakantie te voorkomen

Misschien heb je precies vakantie, werk je hard vanuit huis of zit je ergens vast. Wat je situatie ook is, van al dat wachten kun je verveeld raken. Vervelen is helemaal niet erg. Daardoor worden nieuwe ideeën bedacht, pak je nieuwe hobby’s op en nog veel meer. Maar op een gegeven moment zit je op jouw bureaustoel of op de bank en staar je alleen maar vooruit: je weet even niets meer. Herken je jezelf hierin? Mooi! In dat geval heb ik 3 tips voor je om verveling te voorkomen in deze bizarre bijna vakantie-periode. 

Tip 1. Ga bewegen

Doordat alle sportscholen dicht zijn en we nergens naartoe kunnen vluchten, eindigen we massaal op de bank of op de tuinstoel. Als je geen aanpassingen maakt in je eetpatroon, dan is de kans groot dat de kilo’s eraan vliegen. Daarom is het goed om te blijven bewegen. Loop even een keer extra de trap op en af. Ga tijdens de lunchpauze even lekker een rondje wandelen in de buurt of doe een paar buikspieroefeningen. Het hoeft geen hardloopwedstrijd te zijn, maar door gewoon even wat vaker op te staan en rond te lopen maak je al winst! Door je lichaam in beweging te brengen zonder een specifiek doel, krijgen jouw hersenen even de tijd om alle informatie te verwerken en krijg je weer nieuwe ideeën. Dat is precies de reden waarom we vaak onder de douche ineens dingen bedenken.

Tip 2. Maak je eigen spelletjes

Alleen maar naar een scherm kijken en gamen is leuk, maar met dit heerlijke weer wil je natuurlijk naar buiten. Dat kan! Maak gewoon je eigen spelletje. Bij mij in de buurt is er voor kinderen een leuke speurtocht (geheel volgens de richtlijnen) opgesteld: de beren-speurtocht. Verschillende mensen verspreid door het dorp hebben een beer in het raam gezet. Kinderen kunnen dus al wandelend de diverse beren spotten. Dit idee kun je natuurlijk aanpassen en je eigen varianten van maken voor jezelf, je partner of de kids. 

Tip 3. Bedenk leuke dingen om te doen

Natuurlijk mogen we voorlopig nog niets en we hopen allemaal dat eind april de maatregelen wat versoepelen, maar dat hoeft ons niet te weerhouden om te dromen. Daarom is mijn laatste tip: bedenk leuke dingen om te doen. Gaat je vakantie in de meivakantie niet door?  Overweeg dan een stedentrip aan het einde van het jaar! Een stedentrip kan het hele jaar door en je bent ook niet te veel vakantiedagen eraan kwijt. Ideaal dus! Een ander voorbeeld; plak eindelijk dat fotoboek vol wat je al jaren uitstelt. Je enige limiet is jouw eigen kunnen en verbeelding.