Geen categorie

Avontuurlijke banen

Heb jij een saaie baan? Een kantoorbaan waar het elke dag leven in de sleur is, en je de minuten telt tot je naar huis mag? Het kan ook anders! Er zijn genoeg banen waar je vol adrenaline spannende momenten meemaakt. Welke banen dat zijn? Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Werken op een bouwplaats

Op een bouwplaats is geen dag hetzelfde. Het tempo ligt hoog en de mensen werken door. Hier vind je geen saaie meetings, overleggen of momenten van sparren met je collega’s. Hier wordt er hard gewerkt aan het Nederland van morgen! Wat we vandaag bouwen bepaalt het straatbeeld van morgen. Er zijn grote machines aanwezig om het geheel nog wat stoerder te maken: Graafmachines, kranen, heftruck of bulldozer. Je vindt ze hier allemaal!

In het ziekenhuis

Het ziekenhuis is de plek waar een baan het verschil kan maken tussen leven en dood. Letterlijk. Waar dokters en verpleegkundigen soms in een splitt-second een beslissing moeten maken, en waar er veel afhangt van hun gedrag. Een plek waar men lange diensten draait op onregelmatige werktijden, geen dag is hier hetzelfde. De werkdruk en de verantwoordelijkheid is hoog. Kan jij het aan?

In de transportsector

Lange afstanden afleggen, ver van huis: de transportsector is een plek voor avonturiers! Of het nou gaat om vrachtverkeer of mensen, via spoor, water of door de lucht: in de transportsector maken mensen veel mee. Mensen zijn verantwoordelijk voor grote hoeveelheden vracht, en de bedragen die hierin om gaan zijn gigantisch. Transport is essentieel voor het functioneren van onze samenleving. Heb jij er wel eens over nagedacht hoe afhankelijk jij bent van de transportsector? Bijna alles in onze maatschappij is hier op een of andere manier wel mee verbonden.

In de beveiliging

Deze mag natuurlijk niet ontbreken: werken als beveiliger of politie. Net als vroeger bij politie & boefje zit een dag van een politieagent vol spannende momenten. Politieagenten of beveiligers staan in voor de veiligheid van Nederland, en daar komen soms spannende situaties bij kijken! Achtervolgingen, bedreigingen of intimidaties, het komt allemaal voor. En dat zorgt voor een gezonde hoeveelheid adrenaline! En hetzelfde geldt voor beveiligers: ook zij maken het nodige mee. Tijdens festivals krijgen zij te maken met agressie van festivalbezoekers. En bij het beveiligen van gebouwen komen er soms inbraken of overvallen voor. Dan moet je stevig in je schoenen staan.

Deze banen zijn pas een eerste greep uit het aantal spannende banen. Wat dacht je van fotograaf, brandweerman of ondernemer? Ga zo nog maar even door. Hoe dan ook; als jij je saaie baan zat bent zijn er tal van alternatieven!