camping
Geen categorie

Camping of resort?

De winter is weer op zijn zwaarste punt van het jaar. De feestdagen liggen inmiddels ver achter ons, maar de kou wordt erger en de dagen blijven kort. Inmiddels beginnen we allemaal weer langzaamaan te dromen van zon, zee en strand – een cocktail in de hand en een boekje in de andere, lekker ontspannen in je strandstoel terwijl je bruin ligt te bakken in de zon.. Je kan er heerlijk over wegdromen. Maar fantaseren over de zomermaanden is nóg mooier als je ook echt een vakantie hebt om naar uit te kijken. Deze kille wintermaanden zijn dus hét perfecte moment om die vakantie alvast te boeken.. maar waar gaat de reis naartoe?

Naar de camping

Een kampeervakantie is geweldig. Je voelt je één met de natuur, de last van al je luxes vallen van je schouders, en je kunt even vergeten dat die wereld ergens achter je nog bestaat. Voor een paar weken is jouw tentje of camper je huis, en ligt de prachtige omgeving eromheen aan je voeten. Het gardameer in Italië is een populaire plek voor ons Nederlanders om te gaan kamperen, maar wist je dat er ook in Spanje superleuke campings zijn? Neem bijvoorbeeld camping sanguli in Salou, met haar vier zwembadcomplexen, allemaal in verschillende thema’s. In 2017 opende het nieuwe themapark Afrika, zodat jouw kampeervakantie nóg exotischer voelt. Ook camping castell montgri aan de Costa Brava is een heerlijke kampeer vakantie bestemming. Een uitgerekt zandstrand aan de kust, een leuk vissersdorpje op korte afstand, maar ook een prachtig panoramazwembad op de camping zelf. Alles wat je nodig hebt is op de camping dus binnenhandbereik!

Toch liever meer luxe?

Hoe gezellig en mooi deze campings ook zijn, niet iedereen kan de luxe van een eigen badkamer een hele vakantie missen. Zelf raad ik altijd aan om het tóch te proberen, want je ontdekt een heel nieuwe kant van jezelf, een hele nieuwe manier van vakantie vieren. De luxe van een eigen badkamer heb je thuis ook al; juist op vakantie voel je het genieten van de zon en het simpele leven beter als je voor een kampeer vakantie gaat! 

Maar als je écht niet zonder je luxe kan, is een all-inclusive resort natuurlijk ook een optie. Wel een tikje prijziger, maar je krijgt er vaak ook wel een hoop voor: geen zorgen over je eigen eten koken, je eigen slaapkamer, badkamer, airconditioning, en obers die je elke seconde van de dag met liefde bedienen.