De beste winterzonbestemmingen

Voor velen van ons voelt de zomer van 2020 alsof het nooit echt heeft plaatsgevonden. Hoewel de lockdown voor een groot deel van Nederland in juni begon te versoepelen, hebben de veranderende quarantaineregels ertoe geleid dat het plannen van een zomervakantie in het buitenland ingewikkelder dan ooit is geweest. Hierbij gaan reizigers zich niet alleen afvragen waar ze het beste kunnen verblijven, maar ook waar ze veilig kunnen verblijven. Reizen naar nu. Terwijl de wereld zich aanpast aan het nieuwe normaal, kijken we nu vooruit naar de koude maanden en vragen we ons af welke klassieke winterzonbestemmingen we nog kunnen bezoeken.

Canarische eilanden

Het is de hele tijd zomer op de Canarische Eilanden, waar de temperaturen het hele jaar door gemiddeld rond de 20 graden liggen. Naast de bekende bestemmingen – Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote – zijn er drie kleinere eilanden die minder bezocht en minder verwend zijn: La Palma, El Hierro en La Gomera. Ze verschijnen niet op de mentale wereldkaart van de gemiddelde Britse vakantieganger en zorgen voor interessante ontdekkingen en winterzon.

Dubai

Voor het hele jaar door zonneschijn, smetteloze stranden en onberispelijke service op korte afstand, is Dubai een voor de hand liggende keuze. The Palm, een door de mens gemaakt strand vol met uitstekende hotels, elk met zijn eigen smetteloze stukje strand, is perfect voor gezinsvakanties. Het is niet allemaal glas en winkelcentra in het centrum van Dubai: Het is een wirwar van glinsterende sieraden en potten, en de vredige Dubai Creek verwijst naar de zevensterrenhotels en indoor skipistes. Twee nieuwe creatieve districten (Dubai Design District en Al Quoz) hebben ook de aandacht getrokken van de internationale kunstscene. Om de stad in zijn beste licht te zien, ga je in november, wanneer het niet te vochtig is en je de hele dag lekker kunt bronsen bij het zwembad.

Mallorca

Mallorca is een eiland in de middellandse zee en het weer Mallorca is echt uitmuntend. Het is het gehele jaar door zonnig, waardoor je zeker kan genieten van deze plek. Mallorca is deel van de eilandengroep de Balearen en heeft veel leuke badplaatsen maar ook lange boulevards waar je lekker over kan struinen. Met het rustige achterland en de oude steden die uit een schilderij lijken te springen is het de ideale plek om tot rust te komen. Een vakantie naar Mallorca boeken? Dat doe je via www.opnaarmallorca.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *