Geen categorie

De populairste eilanden van Griekenland

De kerstvakantie is alweer eventjes geleden, en veel mensen kijken dan ook al uit naar hun volgende vakantie. Of je deze vrije dagen nou gewoon lekker thuis besteedt, of een uitstapje hebt gepland, het is sowieso fijn om even uit te kunnen rusten. Op dit moment is het nog vroeg genoeg om van voordelige prijzen te kunnen genieten als je wel op vakantie gaat naar een ander land. Zelf zit ik ook alweer de mogelijke reisjes in de gaten te houden om op tijd een goede vlucht te kunnen boeken. Ik kan je dan ook aanraden om liever vroeg dan laat iets te plannen, want vaak nemen de prijzen alleen maar toe naarmate het richting de zomer gaat. Zelf weet ik nog niet precies waar ik naartoe ga, maar ik kan jou wel het een en ander aanraden. Griekenland heeft namelijk zó veel prachtige plekken dat je het sowieso een keer wilt bezoeken. Daarom hier een kort overzicht van de populairste Griekse eilanden.

Santorini

Santorini is waarschijnlijk het populairste eiland van allemaal. Midden in de Egeïsche zee ligt een heel romantisch eiland met prachtige witte gebouwen die je op allerlei rotsformaties kunt vinden. Duizenden jaren geleden is de vulkaan uitgebarsten en dit heeft het unieke landschap van Santorini gevuld. Zeker wanneer je met jouw romantische partner een trip maakt is Santorini een geweldige keuze. Overigens is de Griekse naam voor dit eiland Thira, en niet Santorini.

Kreta

Het meest zuidelijk gelegen eiland Kreta ligt het dichtste bij de kust van noordelijk Afrika. Ook is Kreta het grootste eiland, met veel culturele overblijfselen van de Venetiaanse bezetting. Met name zijn er veel (zee)forten. Ook qua oud Griekse cultuur kom je niets te kort op dit eiland. De uitgravingen bij Knossos zijn misschien wel de meest bekende overblijfselen van deze vaak mythologische geschiedenis. In het Museum van Heraklion kan je de belangrijkste archeologische vondsten bewonderen.

Zakynthos

Als laatste is er misschien wel het mooiste eiland van Griekenland; Zakynthos. De natuur, en met name de stranden, zijn nog wel het meest tropisch op Zakynthos, en daarom durf ik het eiland het mooiste van allemaal te noemen. Met name Navagio Beach is enorm populair door de verlaten indruk die het geeft. Een hele kleine baai, aan alle kanten omringd door grote, witte kliffen. Je kunt er dan ook alleen maar per boot komen. Bovendien zijn er uitstekende plekken en grotten om te duiken, met of zonder begeleiding.

Dit zijn maar een klein aantal voorbeelden van de haast oneindig veel mooie plekken die Griekenland jouw biedt.