Vakantie

De zomer komt er aan, we gaan op vakantie!

Hoewel Nederland een hele zachte winter heeft gekend is men in het koude kikker land toch toe aan de zomer. Nederland heeft te maken gehad met enkele stormen met veel wind en regen. We hebben veel binnen gezeten vanwege dit slechte weer en hebben Netflix inmiddels al van A tot Z uitgekeken.  Hierdoor is de Nederlander toe aan zon, aan drankjes op het terras en aan vakantie. Op vakantie gaan we vandaag iets dieper in. Er zijn vele vormen van op vakantie gaan. Van een midweek of weekend op vakantie gaan in eigen land tot maandenlang door het buitenland trekken. Vandaag bespreken we de groepsvakantie en het backpacken in je eentje of klein gezelschap.

Op vakantie met de vriendengroep

Enkele veelbezochte landen door groepen zijn Portugal, Spanje, Kroatie en ook Zuid-Frankrijk. Vakantiehuis Zuid Frankrijk 9 personen is een veel gezochte zoekterm op Google. De groepsvakantie wordt veel door jeugd gedaan naar feestlocaties als Salou en Chersonissos of door voetbalteams naar Valencia en Barcelona. Portugal en Zuid Frankrijk zijn welbezochte locaties door mensen in de leeftijd 25 – 50. Met vrienden of met de hele familie lekker een week in zuid-frankrijk bij het zwembad liggen, wie wilt dat nou niet!

Backpacken in je eentje

Wanneer je niet gezellig met een groep op vakantie wilt maar liever jezelf leert kennen in het buitenland kun je er voor kiezen om alleen of met een vriend(in) te gaan backpacken. Azie en Australie zijn gebieden waar je veel backpackers tegen komt. Azie is een geweldig mooi land dat goed is ingesteld op backpackers en tourisme. Je vindt hier bijvoorbeeld veel motels en binnenlandse reisjes en feestjes voor touristen en backpackers. Je kunt even helemaal back to the basis en leven uit je rugzak of vrij goedkoop elke nacht in een resort doorbrengen. Dit in combinatie met de nieuwe cultuur en prachtige natuur aan de andere kant van de wereld maakt backpacken een onvergetelijke ervaring.