Vakantie

Een avontuurlijke gezinsvakantie in Frankrijk beleef je zo!

Samen met het hele gezin willen jullie op vakantie. Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor een leuke vakantie. Denk aan stranden, wijngaarden, vissersdorpen, bergen, historie en meer. In Frankrijk zijn er tal aan opties voor het beleven van een veelzijdige vakantie met je gezin. In dit artikel lees je wat voor activiteiten je kunt doen samen met je gezin.

Parken

Wil je genieten van diverse activiteiten die in de buurt van elkaar zitten en waar voor iedereen iets tussen zit? Denk dan aan vakantieparken. Vakantiepark L’Espinet heeft bijvoorbeeld een tennisbaan, volleybalterrein, een binnen- en buitenzwembad en het is gelegen bij een meertje met een strand. Daarnaast is het ook gevestigd in de uitlopers van de Pyreneeën en kun je genieten van een prachtig uitzicht.

Vakantiehuizen

Wil je liever een vakantiehuis in Frankrijk waar je samen op zoek gaat naar activiteiten in de buurt? Zoek vooraf goed naar de activiteiten in de buurt van een vakantiehuis. Soms moet je lang reizen om bij een mooi strand uit te komen of te voetballen op een mooi veld. Vind je dit niet erg? Plan een dag in om vroeg weg te gaan en een mooi dorp te verkennen.

Activiteiten in de bergen

Frankrijk heeft prachtige bergen waar je veel kunt zien en doen. Denk bijvoorbeeld aan bergwandelen in de Franse Alpen of hiken en klauteren in de Ecrins. Ook kun je op veel plekken fietsen tussen land en zee. Bekijk eens de fietsrouters in de Vendée.

Allereerst is het belangrijk te bespreken met het gezin wat de voorkeur is van iedereen. De een houdt ervan spanning op te zoeken en de ander vindt een fietsdag voldoende. Zoek daarna naar een omgeving en vakantiehuis die voor iedereen ideaal is. Hierdoor geniet je allemaal optimaal van de gezinsvakantie.