glamping Nederland
Vakantie

Een glamping in Nederland? Het kan!

De trend van glampings: het begon enige jaren terug en heeft in rap tempo Europa veroverd. Mensen vertrokken naar Spanje, Italië en Frankrijk om in een glamping tent te kunnen overnachten. Maar een glamping in Nederland kan ook gewoon!

glamping Nederland

Juist in Nederland heeft een glamping veel voordelen:

  • in een glampingtent kun je verwarming plaatsen voor koude nachten
  • je hoeft niet door de regen naar het toilet als je tent een badkamertje heeft
  • je kunt heerlijk binnen dingen doen als het slecht weer is

Wat is een glamping?

Een glamping is een camping, maar dan net iets anders. Wanneer je een glamping bezoekt, dan hoef je geen tent mee te nemen. De tent is al voor je opgezet en staat op je te wachten. Daarnaast is de tent luxer dan je gewend bent. Een glamping tent heeft vaak een badkamer. Dan hoef je niet met een toiletrol onder je arm naar de wc te lopen. Sommige glamping tenten hebben ook een douche. Bovendien is een glamping tent vaak voorzien van bedden die comfortabeler zijn dan een slaapzak op een luchtbed. Sommige tenten hebben veldbedden, andere echte bedden of zelfs boxsprings. 

glamping Nederland

Glampings in Limburg

Zoals je leest, is de glamping dus luxer dan een normale camping. Het woord is dan ook een samenvoeging van glamour en camping.De glampings in Nederland zijn allen van goede kwaliteit, maar de populairste vind je toch wel in Limburg. Deze provincie heeft veel te bieden voor vakantiegangers. Bovendien heb je de beste kans op goed weer in de zomer.