Eindelijk op vakantie

Ik ga binnenkort op vakantie. EINDELIJK. Natuurlijk kon het een hele tijd niet want ja er is een virus losgelaten op de wereld, of ontstaan. Er zijn zo veel theorieën en het kan allemaal waar zijn. Wie weet. Maar daar hou ik me niet mee bezig. Ik hou me meer bezig met in deze tijd nog te werken vanuit het saaie huis waar je nu 24/7 binnen zit. Het wordt uiteindelijk zo eentonig en je hebt geen gesprekspartner. Normaal op kantoor kon je nog een beetje dollen en een gesprek aan gaan wanneer je in je pauze wat gaat eten. Nu zie ik eruit als een slob die voor d’r laptop zit te eten. Dus een vakantie kwam goed van pas.

Lange vluchten

Ik ging namelijk naar Vietnam. Een heerlijke plek om te zijn. Het is een groot land je kan er van alles zien en van alles doen. Maaaar hier zit natuurlijk het een en al aan verbonden. Natuurlijk is een nadeel de lange vlucht. Maar ja dat moet maar. Ik vind het zo saai alleen vliegen. Mijn vrienden zijn er al wat eerder want zo kwamen we goedkoper uit.

Inentingen zijn nodig

Naast het lange vliegen en het inchecken en het wachten et cetera komen er ook nog vaccinaties bij kijken. Vooral de inenting hepatitis b. deze moet je hebben wanneer je naar dit land gaat. Je wil natuurlijk geen ziektes oplopen wanneer je in het land bent. Zeker ziektes waar je niet van nature tegen resistent bent.

Voor wat ent ik me in?

Maar wat is hepatitis precies? Hepatitis is een ontsteking. Een ontsteking in de lever die ontstaat door een besmetting met het virus. Het is een zeer besmettelijk virus en kan ook gevaarlijk zijn. Zo kan het tot ernstige klachten leiden. Hoe kan je dit virus oplopen? Dit kan door bloed of lichaamsvocht. Het wordt overgebracht door bloed of lichaamsvocht van iemand die het virus in zijn of haar lichaam heeft. Maar ook kan het bij de geboorte, dan wordt het van moeder op kind overgebracht. Natuurlijk kan het ook door seksueel contact want ook hier kan lichaamsvocht of bloed worden overgebracht.

Hoe weet ik dat ik het heb?

Bepaalde symptomen voor hepatitis b zijn gebrek aan eetlust, koorts, vermoeidheid, pijn in de buik, donker gekleurde urine, lichtgekleurde ontlasting en jeuk. Voor de besmetting hoef je niet per se klachten te hebben. Een persoon kan een ander besmetten zonder dat diegene klachten heeft of bijvoorbeeld weet dat hij of zij deze ziekte heeft. Door middel van een inenting kan je voorkomen dat je besmet wordt met het hepatitis b virus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *