Eventjes geen auto, wat nu?

Een heel groot deel van de Nederlanders is afhankelijk van een auto om dagelijks van A naar B te reizen. Vaak gaat het om de reis naar en van het werk. Een auto is erg handig wanneer jouw bestemming niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer, en bovendien is het ook nog een stuk sneller. Tenminste, meestal. Als ik mijn dagelijkse reis met het openbaar vervoer zou maken, met de trein en de bus, dan ben ik gemiddeld 75 minuten onderweg. Dit is gerekend vanaf het moment dat ik mijn woning verlaat tot ik op mijn bestemming aankom. Met een auto kost deze reis mij slechts 25 minuten. Die vijftig minuten extra tikt behoorlijk aan, want ik verlies dus meer dan anderhalf uur per dag van mijn tijd als ik met het openbaar vervoer reis. Als de auto het om een of andere reden begeeft, lijkt dat dan ook een probleem te zijn. Toch hoeft dit niet zo'n heel groot probleem te zijn!

Auto tijdelijk onbruikbaar

Soms kan een auto echt niet meer verder. Misschien zijn de reparatiekosten te hoog voor wat de auto waard is, of de auto is gewoon helemaal aan het eind van zijn Latijn. Hoe dan ook, je wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk weer beschikken over een werkende auto. Misschien duurt de reparatie erg lang omdat er onderdelen besteld moeten worden en het is ook nog eens erg druk bij de monteur. Of misschien moet je juist wel een hele nieuwe auto zien te kopen. Dit kan altijd even duren, en in de tussentijd zit je mooi zonder auto. Met een beetje geluk kan je misschien een auto lenen van iemand, maar dit is geen garantie. Gelukkig is er ook nog een andere mogelijkheid!

Shortlease

Een auto huren is vrij prijzig, aangezien er meestal per dag wordt betaald. Dit kan een mogelijkheid zijn als je maar een paar dagen een vervangende auto nodig hebt, maar dit kan je natuurlijk niet van tevoren weten. Zeker als jij eerst een geschikte auto moet vinden om te kopen, en hier wellicht ook voor moet sparen, dan kan het een maand of meerdere maanden duren. In zo'n geval wil je niet huren, maar gebruik maken van shortlease. Shortlease is een vorm van leasen waar je in principe per maand voor betaalt. De minimumduur is doorgaans een maand, maar je kan daarna redelijk vrijblijvend opzeggen. Dit is uiteraard ideaal voor situaties waar je voor langere tijd een vervangende auto nodig hebt. Je betaalt namelijk een stuk minder dan wanneer je een auto zou huren voor dezelfde periode!