Zomerse dagen op kantoor, welke kleding draag je dan?

Het is warm in Nederland! De zomer is nu echt in volle gang en dat is wel te merken aan de hoge temperaturen. Het kwik blijft overdag maar boven de 25 graden hangen en hoewel dat best genieten is als je vrij bent, zijn deze temperaturen soms best een beetje afzien als je gewoon aan het werk bent. Op je werk kan je namelijk niet altijd in je korte broek en slippers aankomen zetten. Daar gelden toch bepaalde etiquetteregels waar je aan moet voldoen. In dit blog vertellen we je dan ook graag “hoe ’t heurt”.

Het bovenkledingstuk

Het liefst dragen we zo weinig mogelijk op die warme dagen om het toch nog enigszins vol te houden. Toch zijn bedrijven er niet al te blij mee als jij in je korte mouwen shirtje of singletje aan komt zetten. Waarom niet? Omdat dit simpelweg niet representatief naar de klanten toe is. Uiteraard is het wel een beetje afhankelijk van het soort bedrijf waar je werkt maar over het algemeen houden de kledingvoorschriften niet van te bloot. Een singletje is daarom zeker een ‘no go’. Wat je dan wel mag dragen? Een polo of blouse met korte mouwen wordt vaak wel goed gevonden. Een blouse met lange mouwen is uiteraard altijd van harte welkom. Een colbert hoeft dan weer niet perse gedragen te worden maar mocht je het volhouden met de warmte dan is het natuurlijk prima.

Het onderkledingstuk

Ook voor het onderkledingstuk geldt dat hoe minder bloot er gezien kan worden, hoe beter het is. Een korte broek is daarom niet de beste kledingkeuze al begrijpen bedrijven ook dat een lange broek, zoals een jeans, misschien wel wat aan de warme kant is. Een mooie tussenweg is een pantalon voor mannen of een broek van linnen. Deze kledingstukken zijn over het algemeen wat dunner van stof en iets meer ademend. Zeker linnen is een hele fijne stof voor de zomer.

De schoenen

Wat je echt nooit maar dan ook nooit kan dragen naar kantoor zijn slippers. Deze schoenen, die we eigenlijk geen eens schoenen kunnen noemen, zijn voor in je vrije tijd. In sommige bedrijven kan je zelfs verwachten dat je weer huiswaarts wordt gestuurd als je hiermee aan komt zetten. Welke schoenen dan wel prima zijn tijdens de zomer? Een paar veterschoenen, loafers of andere instappers. Deze schoenen zijn over het algemeen gemaakt van natuurlijke materiaal waardoor ze zeer ademend zijn. Benieuwd welke merken dit soorten schoenen in hun collectie hebben? Neem dan eens een kijkje bij Nubikk. Dit merk heeft een paar toffe pareltjes in de nieuwe zomercollectie waar jij wel mee gezien kan en mag worden op kantoor. Van loafers tot aan veterschoenen en van instappers tot aan sneakers, de Nubikk heren collectie heeft ze allemaal.