Rondreis langs Westkust van Amerika

De Westkust van Amerika is een uitstekende bestemming voor een boeiende rondreis Amerika. Tot in de twintigste eeuw was dit een ondoordringbaar gebied. Vandaag is het een toeristische attractie eerste klasse. Vroeger waren Cambria, Big Sur en andere dorpen aan de centrale kust van Californië volledig geïsoleerd. Ze waren toen vooral bekend om hun afzondering en rust. En ook de kustgebieden ondergingen een verrassende metamorfose. Dat was zeker niets te vroeg. De dorpen in deze regio werden lange tijd als niet interessant beschouwd omdat de afstand tussen grootsteden als Los Angeles en San Francisco veel te groot was.

De Californische Kust

De Californische kust is een van de vele blikvangers die de Amerikaanse Westkust ijk is. Dat heeft deze toeristische topbestemming in de eerste plaats te danken aan de legendarische Highway 1 die hier dwars doorheen slingert. Je maakt er uitgebreid kennis met even mooie als indrukwekkende landschap met ongekende vergezichten, prachtige stranden en ruige bergtoppen. Het gebied gelegen tussen San Francisco en Santa Cruz spreekt met zijn eindeloze duinen iedereen aan. Maar de Highway 1 wordt pas écht spectaculair vanaf Monterey.

El Pais Grande del Sur

Met Bixby Creek Bridge als dé toegangspoort tot het ruigere deel van Highway 1. De oude kustweg volgt nog altijd de rivier om bij Andrew Molera State Park weer aan te sluiten op highway 1. Op een boogscheut ligt Big Sur op weg naar El Pais Grande del Sur, gelegen ten zuiden van Carmel, de beboste vallei van de Big Sur River. Tot 1954 hadden de bewoners hier zelfs nog geen elektriciteit. Dat maakte de plek vooral aantrekkelijk voor de schrijver met Henry Miller als meest bekende. Nu zijn het vooral New-Age-adepten en ecotoeristen die zich tot dit gebied aangetrokken voelen. De vergezichten zijn hier ongezien. Uitgestrekte stranden 'eeuwig durende en bossen' maken van deze regio een echt outdoor- gebied. Zoek rust in Het Julia Pfeiffer Burns State Park, haal je picknick bijvoorbeeld en geniet.

Ook deze bezienswaardigheden verdienen een bezoek

Er is langs de Westkust van Amerika zoveel interessants dat je een selectie moet maken. Morro Bay met zijn grote monoliet, zijn gezellig vissersplaatsje, zijn lagune en zijn rijke fauna en flora is een van de bestemmingen die op je to-do lijstje zeker niet misstaat. E dat is even goed het geval met de oude missiepost, Mission La Purisima. Hier krijg je een uitstekend beeld van hoe het leven er toen aan toe ging. Een rondreis langs de Westkust van Amerika zal je zo weten te bekoren dat je, eens terug thuis, terug begint te sparen voor een nieuws rondreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *