Rügen: eiland vol verrassende bezienswaardigheden

rügen bezienswaardigheden

Wanneer je Nederland in het oosten verlaat en vervolgens richting Hamburg rijdt, daarna Rostock aanhoudt en dan afbuigt naar Stralsund, die kan bij Stralsund een lange brug over rijden om op het eiland Rügen terecht te komen. Rügen is het grootste eiland van Duitsland en bovendien een van de meest populaire plekken voor toeristen. Dit is namelijk een vrij groot eiland waar toch maar weinig mensen wonen. Door de toeristen die in groten getale komen hangt op Rügen dus niet zelden een vakantiesfeer. Heeft los daarvan Rügen bezienswaardigheden te bieden die de moeite waard zijn? Jazeker. In de volgende alinea benoemen we de belangrijkste ervan.

rügen bezienswaardigheden

Een greep uit de vele toeristische hoogtepunten van Rügen

Als je een aantal dagen of weken op het eiland Rügen in Mecklenburg-Vorpommern doorbrengt, neem dan zeker de volgende toeristische tips even in je op:

  • Nationalpark Jasmund. Dit is een Nationaal Park dat vooral bekend is om z’n krijtrotsen. De grootste ervan is de zogeheten Königsstuhl. Dit is een rots die niet minder dan 120 meter boven de kust uitsteekt. In totaal gaat het hier om een krijtrotskust van zo’n vijftien kilometer lang. Tip: boek zeker een boottocht als je naar dit park afreist, want vanaf de boot heb je het mooiste zicht op de rotsen.
  • Het Baumwipfelpfad, oftewel het boomkroonpad. Dit is een lang pad tussen boomtoppen door. Op verschillende plekken langs dit pad geniet je van imposante vergezichten.
  • De verschillende kastelen die je op Rügen vindt. Denk hierbij vooral aan Jachtslot Granitz en Slot Spyker. Het Schlosspark Putbus spreekt ook tot de verbeelding, ook al zie je in dit verder prachtige park alleen nog de contouren van wat ooit een kasteel was.
  • Leuke kleine dorpen om op Rügen te bezoeken zijn onder meer Binz, Sassnitz en Sellin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *