Vakantiehuis in Zuid-Europa kopen? Het Spaanse Moraira is een topplek!

huis kopen moraira

Een eigen vakantiehuis bezitten op een fijne plek ergens in Zuid-Europa. Zeg nou zelf: welke Nederlander zou dat nou niet willen? En het mooie is: voor een aantal mensen wordt deze wens op een dag werkelijkheid. Een aanzienlijk deel van de mensen die deze stap wagen kiezen ervoor een huis in Spanje te kopen. Dit wordt om allerlei redenen als meest geschikte land bevonden in Zuid-Europa voor het bezitten van een eigen huis. Over het algemeen is vervolgens vooral de Spaanse oostkust razend populair. Dit valt zeker niet los te zien van het klimaat dat hier heerst. Voor Spaanse begrippen zijn de zomers hier namelijk vrij zacht, terwijl de winters ook nog eens buitengewoon mild zijn. Een huis kopen in Moraira is overigens een van de beste opties als ook jij de Spaanse oostkust prefereert. In de volgende alinea lees je waarom.

huis kopen moraira

Wat maakt Moraira tot zo’n fijne plek?

Moraira ligt pakweg in het midden tussen de bekende steden (en luchthavens van) Alicante en Valencia. Wie ooit in Moraira is geweest zal beamen dat dit een badplaats is met een gemoedelijke signatuur. Er heerst kortom geen enorme drukte in de straten en op de boulevard. Verder is het gunstig dat Moraira zich omringd weet door diverse prachtige natuurgebieden.

Dit moet je zeker alvast weten over Spaanse hypotheken

Als je een huis wenst te kopen in Moraira of op een andere plek in Spanje, dan is het belangrijk dat je ruim van tevoren weet dat je een niet gering bedrag aan eigen geld zult moeten inbrengen. Voor buitenlanders geldt in Spanje namelijk dat je maar 70 procent van de aanschafprijs van het huis kunt lenen via een hypotheek. Een aankoopmakelaar zou je bij deze aanschaf overigens het best van dienst kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *