Wat is het beste voer voor je hond?

Er zijn veel verschillende soorten hondenvoer. De keuze is reuze. Maar welk voer is nou het beste voor je hond? Zijn dat brokken of is dat toch natvoer?

Rauw vlees

Rauw vlees is het beste voer wat je je hond kan geven. Dit rauwe vlees past het beste bij het verteringsstelsel van een hond en geeft daardoor de minste kans op gezondheidsklachten. Rauw vlees (kvv kiezebrink) kan je zelf samen stellen, maar is ook kant en klaar te koop. Vaak is het beschikbaar in veel verschillende smaken, het is even uitzoeken welke smaak je hond het lekkerst vindt.

Gevriesdroogd voer

Gevriesdroogd voer is op lage temperatuur gedroogd, waardoor de voedingswaarden zoals bijvoorbeeld eiwitten beter bewaard. In feite is het hetzelfde als rauw vlees, maar dan zonder de bacteriën en het vocht. Hierdoor blijft het goed buiten de diepvries.

Luchtgedroogd voer

Naast gevriesdroogd voer bestaat er ook luchtgedroogd voer. Dit soort voer is gedroogd op hogere temperaturen dan gevriesdroogd voer. Daardoor is de kwaliteit van het vlees iets minder en zitten er minder voedingsstoffen in.

Natvoer

Er bestaan heel veel verschillende soorten natvoer. Het is onder andere te vinden in blikjes of kuipjes. Bij natvoer zit het vocht er nog in en bacteriën zijn gedood door middel van verhitting. Door de verhitting zijn er ook veel voedingsstoffen verloren gegaan. Deze zijn er later weer kunstmatig bij in gestopt. Ook zijn de eiwitten veranderd doordat er verhitting heeft plaatsgevonden. Hierdoor is het dus niet verstandig om je hond op een dieet te zetten met uitsluitend natvoer.

Droogvoer

Droogvoer zie je vaak in de vorm van brokken. De brokken zijn te verkrijgen in verschillende vormen, maten en smaken. Droogvoer is makkelijk en goedkoop om aan je hond te voeren. Je hond uitsluitend droogvoer geven, is geen goed idee. Het beste is om een afwisseling te maken tussen alle verschillende soorten voedsel die voorhanden zijn voor honden.